Over ons

Van een dorpssmederij begin 1900 in Horssen, midden in ’t hart van Maas en Waal, legde Bertus Romijnders met weinig de basis. Een commerciële inslag en vakkennis waren de enige ijzers die hij in het vuur had.

Inmiddels kan Romijnders uit een veel ruimer arsenaal aan ijzers putten. Met meer dan 90 medewerkers is Romijnders inmiddels uitgegroeid tot een merkonafhankelijk landelijk opererend fullservice installatiebedrijf, zowel in de zakelijke als particuliere branche.

Werken bij Romijnders?

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen. Denk jij een steentje te kunnen bijdragen binnen ons team van deskundigen? Kijk op onze pagina:

‘Werken bij Romijnders’ 

Ons succes onze visie

Binnen onze organisatie werken we met een betrokken team met veel enthousiasme en vakmanschap aan het succes van de organisatie, wat zich kenmerkt door professionaliteit en een hoog serviceniveau. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe kansen, mogelijkheden en innovaties om een gezonde en vooruitstrevende blik op de toekomst te kunnen blijven werpen.

Gecertificeerde monteurs van Romijnders

Bij Romijnders staat betrouwbaarheid, kwaliteit en veiligheid voorop. Daarom hebben wij alle certificeringen in huis zoals ook het CO-vrij certificaat volgens de nieuwe Gasketelwet. Onze monteurs krijgen de benodigde trainingen en blijven op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en technieken op het gebied van verwarmingsinstallaties. Zo geeft Romijnders warmte aan jouw huis en ben je verzekerd van de vereiste deskundigheid zodat jij zorgeloos kunt wonen. Kijk voor meer informatie op de website van de overheid.

Rookmelders 

Een ander punt van aandacht zijn de rookmelders. Vanaf 1 juli 2022 zijn deze verplicht in elke woning. Voor nieuwbouwhuizen is dat al zo sinds 2003, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen. En ook in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt moet een rookmelder hangen.

Wanneer je geen rookmelders hebt, riskeer je een boete van de gemeente. Bovendien kan een verzekeraar besluiten om niet uit te keren na brand in een huis zonder voldoende rookmelders.

Wat is de Gasketelwet?

De Gasketelwet schrijft voor dat bedrijven die werken aan gasverbrandingsinstallaties, zoals geisers, cv-ketels en gashaarden, gecertificeerd moeten zijn. Zonder deze certificering mogen bedrijven geen installaties plaatsen, onderhouden of repareren.

Deze wet is in werking gesteld om de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties te verbeteren en om zo koolmonoxide ongevallen te verminderen. Want volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid overlijden elk jaar tientallen mensen door koolmonoxidevergiftiging en raken honderden mensen gewond. In ongeveer de helft van de gevallen is de cv-installatie de oorzaak. Daarom is sinds 1 oktober 2020 de Gasketelwet in werking getreden. Het doel: veilige installaties en minder slachtoffers.

De Gasketelwet bepaalt dat monteurs en bedrijven gecertificeerd moeten zijn om deze installaties te plaatsen, onderhouden of repareren. Dit moet ervoor zorgen dat het aantal ongevallen door koolmonoxide (CO) omlaag gaat. Bedrijven die geen geldig certificaat hebben, mogen deze werkzaamheden niet meer uitvoeren en zijn in overtreding wanneer ze dat wel doen. Ook wie opdracht geeft aan een niet gecertificeerd bedrijf, is dan in overtreding. Dat betekent dat opdrachtgevers zoals woning- en gebouweigenaren, maar bijvoorbeeld ook huurders en verhuurders, er goed op moeten letten dat ze een gecertificeerd bedrijf inschakelen.

 

VCA

Meer over ons weten?

Neem contact met ons op!