Meterkast & elektriciteit

Voorkom brand!

In de meterkast, de technische ruimte van je huis, bevinden zich je elektriciteits-, gasverbruik- en watermeter. Eventueel zijn er ook aansluitingen voor stadsverwarming, televisie en telefoon in je meterkast te vinden. Je begrijpt dat een meterkast met al deze elektragroepen goed onderhouden moet worden om gevaarlijke situaties te voorkomen.

 

Onderhoud en inspectie

Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste ongelukken met elektriciteit ontstaan door achterstallig onderhoud van de meterkast of ondeskundigheid van de gebruiker. Onveilige technische installaties zorgen jaarlijks voor honderden branden. Check bijvoorbeeld altijd of er een aardlekschakelaar in je meterkast zit. In oudere huizen ontbreekt deze soms en dat brengt risico’s met zich mee.

Gebruik je meterkast niet als opslagplaats!

Sommige mensen gebruiken hun meterkast zelfs als opslagplaats. Het risico dat je dan leidingen beschadigd is groot. Bovendien staan er bij kortsluiting genoeg objecten in de kast die de brand kunnen vergroten en waardoor de brandweer niet genoeg ruimte heeft om de brandhaard te bestrijden. Reden genoeg om je meterkast en elektriciteit regelmatig op te ruimen en te laten controleren.

Meterkastcheck

Romijnders geeft advies en kan de elektragroepen afstemmen op je energieverbruik en de aanwezige apparaten in huis, zoals je wasmachine, droger en oven. Heb je een onderhoudscontract afgesloten voor je cv-ketel dan is het mogelijk om voor € 75,- een ‘meterkastcheck’ uit te laten voeren. Mocht blijken dat het verstandig is om de meterkast anders in te richten, dan zullen we hier eerst een offerte van maken.

Ik wil graag een meterkastcheck!*

*Alleen klanten van Romijnders kunnen gebruik maken van deze meterkastcheck