Een nieuwe CV-ketel kopen

Een cv-ketel kopen? Dit doe je niet zo vaak, want een goed onderhouden cv-ketel gaat over het algemeen 12 tot 15 jaar mee.

Wacht alleen niet met een nieuwe cv-ketel kopen totdat de oude ketel er helemaal mee stopt, want dan zit je in de kou en heb je geen warm water meer.

Is je cv-ketel al wat ouder, dan kan het zijn dat deze meer energie gaat verbruiken. Ook neemt de kans op storing toe. Door onderhoud te laten plegen aan je cv-ketel gaat deze langer mee en kan een monteur tijdig opmerken of- en wanneer er het beste een nieuwe cv-ketel aangeschaft kan worden.

Waar op te letten bij het aanschaffen van een cv-ketel?

Het is belangrijk dat je een cv-ketel aanschaft met voldoende capaciteit. De capaciteit van een cv-ketel wordt aangeduid in kW en staat vaak aangeduid op een sticker van de oude cv-ketel. Bij nieuwbouwwoningen worden er alleen nog maar (hybride) warmtepompen geplaatst.

De gedachte ‘Beter te veel vermogen dan te weinig’ is in deze niet juist. Je woning wordt hierdoor niet sneller warm. Sterker nog: je verbruikt te veel gas en de ketel is duurder in aanschaf.

Hoe wordt je wijs uit de vele merken, typen en modellen? Met welk model ben je het voordeligst uit? Daarom is vakkundig cv-ketel advies zo belangrijk. Bij Romijnders kun je zelf kiezen op welke manier je advies wilt: online of persoonlijk.

Met onze online Ketelkiezer weet je in 2 minuten welke cv-ketel het beste past bij jouw huishouden en comfortwensen.

Wil je liever persoonlijk advies? Neem contact op met onze adviseur.

Jouw adres bevindt zich binnen 60 km van Wijchen
We helpen momenteel alleen klanten die binnen 60 kilometer van Wijchen wonen. Dit doen we om ervoor te zorgen dat onze monteurs niet te ver hoeven te reizen. Hierdoor kunnen we snel en goed reageren op wat onze klanten nodig hebben. Door ons te concentreren op dit gebied, zorgen we ervoor dat we niet alleen snel zijn, maar ook dat onze service betaalbaar blijft. Dit is goed voor het milieu en zorgt ervoor dat onze klanten tevreden blijven.

Start de ketelkiezer Persoonlijk advies aanvragen

Waarom een cv-ketel kopen bij Romijnders?

 • Gratis, merkonafhankelijk en toekomstgericht advies
 • Alleen kwaliteitsmerken cv-ketels
 • Vriendelijke, professionele en gecertificeerde monteurs
 • Plaatsing conform installatienormen
 • Korting op het onderhoudscontract
 • 2 jaar garantie op de cv-ketel

Romijnders veiligheidspakket

Elke ketel heeft een afvoer nodig waardoor het rookgas veilig naar buiten gaat. Wist je dat zo’n rookgasafvoer maar één ketelleven meegaat? Door zuur dat in de cv-ketel ontstaat wordt de afvoer aangetast en kunnen er zelfs gaten in ontstaan. Levensgevaarlijk, want zo komt er rookgas in jouw woning. Bij een nieuwe cv-ketel is het dus belangrijk om ook de hele rookgasafvoer te vervangen. Ook is het voor jouw veiligheid belangrijk dat we de gasleidingen nakijken op lekkages. Omdat Romijnders een gecertificeerd installateur is, plaatsen wij alleen veilige installaties en verzorgen we bij jouw nieuwe cv-ketel een pakket aan veiligheidsmaatregelen:

 • Gratis, merkonafhankelijk en toekomstgericht advies
 • Alleen kwaliteitsmerken cv-ketels
 • Vriendelijke, professionele en gecertificeerde monteurs
 • Plaatsing conform installatienormen
 • Korting op het onderhoudscontract
 • 2 jaar garantie op de cv-ketel

Dit veiligheidspakket kost € 200,- bovenop de aanschafprijs van de ketel en is standaard bij elke nieuwe cv-ketel. Zo zorgen we ervoor dat jouw nieuwe installatie volledig voldoet aan alle veiligheidsnormen.

Advies nodig met het bestellen van de juiste cv-ketel?

Neem vrijblijvend contact met ons op of laat je terugbellen.