Cv-ketels

Voor ons een koud kunstje

Een cv-ketel zorgt voor warmte en warm water in huis. Met een onderhoudscontract van Romijnders zorg je ervoor dat jouw cv-ketel langer mee gaat en energiezuinig blijft werken. Moet de ketel op den duur vervangen worden, dan doen onze monteurs dat met de grootste zorg.

Voordat je overgaat tot het kopen van een cv-ketel, is het verstandig jezelf te oriënteren en goed te laten informeren. Cv-ketels zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Bij Romijnders vind je alle kwaliteitsmerken ketels. Onze monteurs helpen je om de juiste keuze voor jouw woning te maken.

Bijvullen en ontluchten van je cv-installatie

Heb je niet voldoende waterdruk meer op de kraan of krijg je jouw woning niet goed meer warm, vaak moet dan de cv-ketel bijgevuld worden. Onze monteur Erik laat in een video zien hoe dat je dit kunt doen en hoe de radiotoren te ontluchten. Wil je liever de stappen lezen dan kan dit op deze pagina (onder de video).

Cv-ketel onderhoud

Om lang gebruik te kunnen maken van je cv-ketel is het belangrijk om deze regelmatig te laten onderhouden. Wij vertellen je wat er allemaal komt kijken bij het onderhoud van je cv ketel. Door het afsluiten van een contract voor cv-ketel onderhoud wordt je ketel jaarlijks gecontroleerd door een van onze experts. Sluit nu een cv-ketel onderhoudscontract af.

Veelgestelde vragen

Onze monteur Erik laat in een video zien hoe je een cv-ketel bijvult en hoe radiatoren ontlucht moeten worden.

Is het koud in je woning en wordt het water niet warm? Dan kan het zijn dat de waterdruk van de cv-ketel te laag is. Deze moet tussen de 1,8 en 2 bar zijn. Is de waterdruk lager, dan is het verstandig de ketel bij te vullen. Onze monteur Erik laat in een video zien hoe een cv-ketel bijgevuld wordt.

Het onderhouden van je cv-ketel zorgt ervoor dat een cv-ketel langer meegaat, zuiniger is in gebruik en dat storingen zoveel mogelijk worden beperkt. Een monteur ontdekt namelijk veel eerder of een cv-ketel (of een onderdeel) vervangen moet worden i.v.m. een defect. Je voorkomt hiermee dat je ineens in de kou zit. Sluit een onderhoudscontract af.

Een cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Ketels op leeftijd hebben steeds meer onderhoud nodig, zijn storingsgevoeliger en verbruiken meer energie. De kosten voor reparaties bij een cv-ketel storing kunnen dermate hoog oplopen, dat het loont om een nieuwe ketel te kopen. Periodiek onderhoud zorgt voor een langere levensduur van de cv-ketel en dat het energieverbruik laag blijft. Bij een goedgekeurde check, is de cv-ketel klaar voor een foutloze periode.

Het is belangrijk dat je een cv-ketel aanschaft met voldoende capaciteit. De capaciteit van een cv-ketel wordt aangeduid in kW en staat vaak aangeduid op een sticker van de oude cv-ketel. De gedachte ‘beter te veel vermogen dan te weinig’ is in deze niet juist. Je woning wordt hierdoor niet sneller warm. Sterker nog: je verbruikt te veel gas en de ketel is duurder in aanschaf. Mocht je twijfelen over het juiste aantal kW van je cv-ketel, neem contact op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Romijnders verkoopt alleen A-merken cv-ketels zoals Nefit, Remeha en Intergas.

Dit hangt van een aantal factoren af. Lees er meer over.

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af

en ontvang een gratis koolmonoxidemelder