Ventilatie

Ventilatie van de woning is meer dan noodzakelijk. Iedereen heeft immers verse lucht nodig. Dat kan alleen als vocht en verontreinigde lucht worden afgevoerd. Verontreinigde lucht ontstaat overal, in iedere woning. Wordt het niet veroorzaakt door sigarettenrook, bacteriën of chemische stoffen, dan wel door dagelijkse bezigheden als schoonmaken of eten koken.

Ventileren kan door een raam of deur open te zetten of via roosters en kantelramen verse lucht de woning binnen te laten, oftewel natuurlijke ventilatie. Toch is dit niet altijd afdoende. Een langduriger effect bereik je met mechanische ventilatie of een warmte terugwininstallatie (WTW).

Warmte terugwininstallatie (WTW): Hergebruik warmte!

Een warmte terugwininstallaties wordt tegenwoordig in nieuwbouwwoningen geplaatst omdat ze warmte hergebruiken. Het systeem zuigt lucht uit huis, filtert dit en verwarmt het. Vervolgens blaast de WTW-installatie de verse lucht weer terug, waardoor energie bespaard wordt. Koude tocht of luchtstromen zijn hierdoor niet aan de orde en de lucht in huis blijft goed geventileerd.

Onderhoud warmte terugwininstallatie

Een wtw-installatie moet goed onderhouden worden. Reinig eens per twee maanden de filters en voorkom dat vuile filters schimmel en bacteriën de woning inblazen. Deze kunnen op hun beurt weer allergische reacties of ademhalingsproblemen veroorzaken. In combinatie met een onderhoudscontract voor de cv-ketel, een servicecontract of een all-in contract kan voor een vast bedrag per maand (exclusief materiaalkosten en arbeidsloon in geval van storingen) een onderhoudscontract afgesloten worden voor een WTW-unit.

Onderhoudscontract voor je WTW-unit.

  • Vervangen of schoonmaken stoffilters
  • Ventilatoren en het warmteblok controleren op verstoppingen
  • Reinigen van de ventilatoren en het warmteblok

Sluit een onderhoudscontact af in combinatie met een contract voor je cv-ketel. En zorg voor constante schone lucht in huis.

Sluit onderhoudscontract af

Mechanische ventilatie: Voor nog betere ventilatie in huis!

Mechanische ventilatie is een welkome aanvulling op de natuurlijke ventilatie van een huis. Door middel van een elektrische ventilator wordt continu verbruikte lucht uit de woning afgevoerd. De meeste mechanische ventilatiesystemen zijn klein van stuk en vierkant. Via afzuigventielen zuigt het mechanische ventilatiesysteem vervuilde en vochtige lucht uit de badkamer of keuken. Ventilatieroosters zorgen ervoor dat er weer frisse lucht het huis binnenkomt.

Onderhoud mechanische ventilatie

Douchen, koken, schoonmaken, stofzuigen en andere klussen in huis kunnen de luchtkwaliteit behoorlijk verslechteren. Door ophopend vuil in het mechanische ventilatiesysteem kan het systeem na verloop van tijd minder goed functioneren. Om ervoor te zorgen dat de mechanische ventilatie blijft verversen en minder energie verbruikt, moet het systeem regelmatig onderhouden worden. Door een servicecontract of een all-in contract af te sluiten in combinatie met een onderhoudscontract voor de cv-ketel, kan voor een vast bedrag per maand (exclusief materiaalkosten en arbeidsloon in geval van storingen) dit klusje uit handen genomen door Romijnders.

Onderhoudscontract mechanische ventilatie:

  • Onderhoud en reiniging van de unit en de ventielen;
  • Meting van de afzuigcapaciteit.

Sluit een onderhoudscontact af in combinatie met een contract voor je cv-ketel. En zorg voor constante schone lucht in huis.

Sluit onderhoudscontract af