Gas- en elektrische boiler

Een boiler is relatief goedkoop in aanschaf en hiermee ben je verzekerd van snel warm water in huis, op meerdere plaatsen tegelijkertijd. Een boiler is ook fijn op plekken waar veel warm water tegelijk nodig is, zoals de badkamer.

Een elektrische boiler gebruikt veel energie om water constant op temperatuur te houden. Een gasboiler is financieel een beter alternatief, maar is minder duurzaam dan een zonneboiler.

Veelgestelde vragen

Een boiler wordt ook wel een voorraadvat genoemd. Hierin wordt het water constant op temperatuur gehouden. Boilers zijn op basis van het soort energie dat ze verbruiken, grofweg in drie verschillende soorten in te delen: elektrische boilers, gasboilers en zonneboilers. Daarnaast kunnen boilers onderverdeeld worden in direct gestookte boilers en indirect gestookte boilers.

Een direct gestookte boiler - zoals bijvoorbeeld een elektrische boiler - verwarmd koud water door een warmtevoorziening aan de binnenzijde van de boiler.

Elektrische boilers zijn kleiner dan gasboilers en kunnen overal geplaatst worden waar water en elektra is. Er hoeft geen rookafvoer voor aangelegd te worden. Daarnaast heeft een elektrische boiler geen onderhoud nodig.

Krijg je voldoende water, maar is de temperatuur lauw? Dan kan het zijn dat kalkaanslag op het verwarmingselement de oorzaak is. Met name in gebieden met ‘hard water’ kan dit voorkomen. Ook kan de waterleiding lek zijn of is er een stop in de meterkast doorgeslagen. Voor een gasboiler is het belangrijk om een onderhoudscontract af te sluiten, deze kan gecombineerd worden met een contract voor de cv-ketel.

Sommige typen boilers hebben regelmatig onderhoud nodig, andere weer niet. Een gasboiler heeft regelmatig onderhoud nodig, elektrische boilers zijn onderhoudsvrij. Wanneer je een onderhoudscontract hebt afgesloten voor je cv-ketel dan kun je bij ons ook een onderhoudscontract afsluiten voor je gasboiler.

Sluit een onderhoudscontract af voor je boiler*

*Alleen af te sluiten in combinatie met een onderhoudscontract voor je cv-ketel