Thermostaat

Welke thermostaat past het beste bij jou?

Een thermostaat is onmisbaar in een huis met centrale verwarming. Met een thermostaat stel je de temperatuur in huis af op het gewenste niveau. Maar welke thermostaat is nou de beste keus? Een aan-uit-thermostaat, modulerende thermostaat, weersafhankelijke thermostaat of slimme thermostaat?

Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat heb je meer invloed op je energieverbruik. Ze zijn vaak op afstand instelbaar. Bovendien houden ze rekening met je stookkosten. Wij leveren twee slimme thermostaten.

  • Nefit Easy

Met de Nefit Easy kun je ook als je niet thuis bent, zien hoe warm je huis is en de temperatuur desnoods aanpassen. Hiervoor heb je draadloos internet nodig, een smartphone en een cv-ketel. Je programmeert de thermostaat als modulerende of weersafhankelijke thermostaat. Met behulp van een adapter kun je de thermostaat ook aansluiten op cv-ketels van andere merken dan Nefit. De thermostaat werkt onafhankelijk van je energiecontract. Ook betaal je geen abonnementskosten of andere bijkomende kosten.

Prijs: € 257

  • Honeywell Evohome

Met de mooi vormgegeven Honeywell Evohome stel je een weekprogramma in, regel je de temperatuur per ruimte en kun je op afstand de temperatuur regelen. Dit is mogelijk dankzij draadloze RF-technologie. De Honeywell Evohome is duurder dan andere thermostaten, omdat deze thermostaat de temperatuur per kamer daadwerkelijk meet.

Prijs: Varierend van € 299 tot € 350

Aan-uit-thermostaat

Deze eenvoudige thermostaat werkt simpel. Stel je ‘m in op 20 graden? Dan meet de thermostaat de kamertemperatuur en stookt vervolgens totdat de gewenste temperatuur is bereikt. Deze cyclus blijft de aan-uit thermostaat herhalen. De thermostaat is verkrijgbaar met toetsen voor warm en koud of met een programmeerfunctie per dag, nacht of week.

Modulerende thermostaat

De modulerende thermostaat zorgt ervoor dat de ketel constant op een laag pitje blijft branden, zodat er altijd warm water door je verwarming stroomt. Dit voorkomt schommelingen in de temperatuur. Het voordeel? Meer comfort en minder uitstoot van schadelijke stoffen in je huis.

Weersafhankelijke thermostaat

Een weersafhankelijke thermostaat laat het water opstoken tot een bepaalde temperatuur, afhankelijk van de buitentemperatuur. Bij koud weer zal de thermostaat dus automatisch het water warmer laten worden. Zo heb je altijd een aangenaam klimaat in je huis. De weersafhankelijke thermostaat is wel iets minder vriendelijk voor je portemonnee. Door deze thermostaat blijft de ketel warm water stoken en loopt er altijd warm water door je huis.