Een cv-ketel storing, wat nu?

Het wordt niet warm in huis en uit de kraan komt geen warm water. Een grote kans dat de cv-ketel een storing heeft! Dit is erg vervelend en natuurlijk wil je dat de storing zo snel mogelijk opgelost is. Voordat je de monteur van Romijnders belt om langs te komen kun je zelf een paar dingen controleren. Sommige storingen zijn namelijk gemakkelijk en snel zelf op te lossen!

Checklist bij een cv-ketel storing
Doet de stroom het wel? Het kan voorkomen dat een stroomstoring leidt tot het uitvallen van de cv-ketel. Het is dus verstandig om dit eerst te controleren. Vervolgens kun je checken of de waterdruk van de cv-ketel goed is. In principe hoort dit tussen de 1,5 en 2 bar te liggen. Is de waterdruk te laag? Dan moet de cv-ketel bijgevuld worden. Ook dit kun je gemakkelijk zelf doen. Sluit een slang aan op een waterkraan dicht bij de cv-ketel en laat deze vollopen. Vervolgens sluit je de slang aan op de vul/aftapkraan van de cv-ketel. Naast de waterdruk kan het zijn dat de radiatoren of convectoren ontlucht moeten worden.

Romijnders staat voor je klaar
Heb je alles geprobeerd maar blijft de cv-ketel storing toch bestaan? Natuurlijk staat Romijnders dan voor je klaar. Neem contact met ons op om de storing te melden. Wij zijn 24 uur per dagen, 7 dagen per week bereikbaar voor een cv-ketel storing. Als je een onderhoudscontract bij ons hebt afgesloten dan lossen we storingen binnen 24 uur na melding voor u op. Wil je meer weten over het afsluiten van een cv-ketel onderhoudscontract? Lees dan ons vorige blog ‘Sluit een cv-ketel onderhoudscontract af’.

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af