De slaapkamergeheimen van Romy

Crèmes, sportscholen, shakes; allemaal dure dingen die ik kocht om gezonder (en mooier) te worden. Maar het beste medicijn ter wereld bleek gewoon gratis. Nul euro. Een goede nachtrust. Wat is er fijner dan na een nacht goed slapen wakker worden en denken: zo wereld, ik ben er weer, kom maar op! Ik kreeg er minder rimpels van, had minder zin in suiker en voelde me veel krachtiger. De Internationale Dag van Slaap moet dus gevierd worden. Denk je nu: ja, gaaaap? Volg mijn korte cursus power slapen van Romy de ´slaapexpert´ en ik weet zeker dat je me gelijk gaat geven.

Slaaptip 1 – Ventileren kun je leren
Zorg ervoor dat je slaapkamer goed geventileerd wordt. Vooral nieuwere huizen zijn vaak te goed geïsoleerd, waardoor bacteriën rond blijven zweven. Nee, dat klinkt niet fris en dat is het ook niet. Het beste is als je slaapkamer 24 uur per dag geventileerd wordt. Een raam openzetten is natuurlijk als supergoed, maar is niet hetzelfde als ventileren. Ventileren betekent op een gecontroleerde manier steeds weer lucht binnen laten, terwijl het gewoon behaaglijk blijft. Wij hebben een ventilatiesysteem van Romijnders genomen omdat ik zeker wilde weten dat ik schone lucht inadem als ik slaap maar toch niet in de kou wil liggen. Wat me op de volgende tip brengt.

Slaaptip 2 – De beste temperatuur
Je lichaam koelt al af wanneer zij wil rusten maar een koele slaapkamer helpt je om goed in slaap te vallen. Wist je dat ze in Scandinavië baby’tjes vanaf 6 maanden buiten in de vrieskou laten slapen? De kleintjes slapen hierdoor als een roosje en worden minder snel ziek. De beste temperatuur in de slaapkamer is tussen de 16 en 20 graden. Dat is koel he? Mijn oplossing is minder cool: ik slaap in de winter iedere avond met een ouderwetse kruik. Nee, niet sexy, maar een koele slaapkamer is wel heerlijk slapen. Je kunt overigens ook een airco installeren die zowel ventileert als de temperatuur regelt, dan sla je twee vliegen in één klap.

Slaaptip 3 – Geen licht in de duisternis
Frisse lucht en de goede temperatuur zijn de basisvoorwaarden voor een gezonde nachtrust. Maar zorg er ook voor dat de kamer zo donker mogelijk is. Al een beetje (kunst)licht kan je slaap verstoren en is slecht voor je stofwisseling. Toen ik verduisterende rolgordijnen had gekocht merkte ik het verschil, ik sliep meteen vaster en dieper. Geen onnodig licht in mijn slaapkamer!

Dit zijn de ‘slaapkamergeheimen’ die ik graag met je wilde delen op de Internationale Dag van de Slaap. Gezond en fit zijn begint dus gewoon met gezond slapen, weltrusten!

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af