Cipresstraat 150: het voorbeeldproject van duurzaamheid

Begin dit jaar heeft Romijnders in samenwerking met Woonwaarts de uitdaging aangenomen om een proefwoning in Nijmegen te transformeren naar een duurzaam huis. Onze collega’s gingen aan de slag en werkten samen met aannemersbedrijf Van Schaik en warmtepompleverancier NIBE om een innovatieve warmtepompoplossing in een HydroTop te ontwikkelen.

De HydroTop is een revolutionair systeem dat onder het dak wordt geplaatst, eenvoudig van binnenuit te onderhouden is en van buitenaf nauwelijks te zien is. Het ‘in-dak-systeem’ steekt slechts vijftien centimeter boven het dak uit. De unit zelf zit direct onder het dak in een volledig luchtdichte en geïsoleerde behuizing met trillingsdempers en is hierdoor geluidsarm. De beschutte plek zorgt voor een extra lange levensduur.

Naast de installatie van deze warmtepomp zijn we bezig met het vervangen van alle sanitaire voorzieningen in de woning, waardoor deze klaar is voor de toekomst. Hiermee is deze woning een voorbeeld voor toekomstige duurzaamheidsprojecten in de samenwerking met Woonwaarts.

 

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af