Dit is waarom je in de zomer je cv-ketel moet laten checken!

In de zomer is de cv-ketel eigenlijk wel het laatste waar ik mij mee wil bezighouden. Liever zit ik heerlijk in de tuin terwijl de kinderen in het zwembadje dobberen. Dat klinkt overigens lieflijker dan het is: meestal spelen er minimaal 5 buurtkinderen mee, belandt de helft van het water náást het zwembad en creëren ze het kabaal van een stadion vol voetbalsupporters. Maar dus even terug naar de cv-ketel: nu blijkt dus dat we enorm op energie kunnen besparen én dat de zomer de slimste periode is om het onderhoud te plannen. Daar ben ik, detective Romy dames en heren, dus even ingedoken.

Ontdekking 1: het is waar, je cv-ketel onderhouden in de zomer bespaart geld

Tijdens de zomer gebruiken we onze combi ketel ‘alleen’ voor warm water tijdens het douchen en natuurlijk om de kleine badgasten te voorzien van een prettige temperatuur zwembadwater. De meeste cv-ketels schijnen het voor gezien te houden in de herfst, wanneer je de verwarming weer aanzet. En ja, daar kunnen wij over meepraten want vorig jaar begin oktober waren wij dus één van die pechvogels. Nu hebben we dus voor begin augustus een onderhoudsafspraak gepland. Net voordat we op vakantie gaan, zodat we weten dat alles in orde is als we weg zijn én als we terug komen en het najaar voor de deur staat.

Ontdekking 2: zet je thermostaat niet uit maar op een constante lage temperatuur

Dit ontdekten we dus eigenlijk afgelopen herfst. In de veronderstelling veel geld te besparen had ik de thermostaat helemaal uit gezet tijdens de zomer. Dat bleek niet handig want toen het koud werd en de cv-ketel ineens hard moest werken ging het mis. Dat had ik dus kunnen voorkomen met een onderhoudsafspraak in de zomer. Bovendien bespaar je al veel energiekosten als je de thermosstaat gewoon op 16 a 17 graden zet. Of, als je die functie hebt: de thermostaat instellen op zomertijd. Echt doen want anders blijft de verwarming aanslaan terwijl je het misschien niet eens door hebt! #zondevanjegeld

Ontdekking 3: vervang je cv-ketel in de zomertijd, zodat je straks geen kou lijdt

Is jouw cv-ketel aan vervanging toe? Doe dat dan echt in de zomer. Als je dan een dagje zonder zit dan heeft niemand er lang last van. Tijdens de wintermaanden een dagje geen cv-ketel hebben is nooit fijn en je zal zien dat het altijd net op een gure dag moet gebeuren.

Hopelijk heb ik je ervan weten te overtuigen om even een onderhoudsafspraak in te plannen voor je cv-ketel.  Liever nu 10 minuten besteden aan het onderhoud dan straks 10 uur in de kou toch? Nu ga ik weer lekker in de tuin zitten en genieten van de zomer. Ik wens jou een hele fijne zomer, tot snel!

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af