Periodieke keuring voor jouw cv-ketel

Wie op de snelweg rijdt, mag ervan uitgaan dat hij om zich heen alleen auto’s ziet die goed onderhouden zijn. En die dus níet op het punt staan om uit elkaar te vallen. We danken dat aan de APK, die al ruim dertig jaar verplicht is. Zo zijn er nog veel meer machines te bedenken waarvan we met z’n allen graag willen dat iemand ze regelmatig controleert en onderhoudt. Zou je anders ooit nog in een lift durven stappen? Of in een vliegtuig?

In datzelfde rijtje met machines hoort ook jouw cv-ketel. Ga maar na: het apparaat staat ín jouw huis, er komen aardgas, elektriciteit en water in samen. Het stoot ook nog eens giftige gassen uit. Bij een goed onderhouden ketel worden deze gassen veilig afgevoerd. Maar een slecht onderhouden cv-ketel kan dus levensgevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk dat iedereen zijn cv-ketel laat controleren en onderhouden door een gespecialiseerde vakman.

 

Regelmatig onderhoud belangrijk

Met een goed onderhouden cv-ketel heb je minder kans op storingen en werkt de ketel efficiënter. Verder voorkom je met regelmatig onderhoud problemen met garantie op ketel en onderdelen. De fabrikant schrijft voor hoe vaak een ketel onderhouden moet worden. Dit kan variëren van elk jaar, tot elke 2 of zelfs 3 jaar.

Let op: zo’n voorschrift kan een beperkende voorwaarde zijn voor de garantie op de cv-ketel! Ook verzekeraars kunnen regelmatig cv-ketelonderhoud als voorwaarde stellen bij een opstalverzekering.

Regelmatig onderhoud is belangrijk omdat:

  • Je de levensduur verlengt van je cv-ketel
  • Je de kans op storingen vermindert
  • Storingen binnen 24/7 worden opgelost
  • Je onverwachte reparatiekosten voorkomt
  • Je geen voorrijkosten betaalt
  • Een goed afgestelde ketel tot 25% minder gas verbruikt
  • Het veiliger is

 

Onderhoudscontract

Een onderhoudscontract garandeert dat de ketel regelmatig wordt onderhouden. Romijnders neemt zelf contact met je op als het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Een groot voordeel is dat je bij een storing voorrang krijgt op mensen zonder contract.

Onderhoudscontracten zijn er in verschillende vormen. De basis is jaarlijks of 2-jaarlijks onderhoud. Het reinigen, controleren en afstellen van de cv-ketel. Een uitgebreider contract, bijvoorbeeld een ‘all-in-contract’, dekt vaak ook de materiaalkosten.

De looptijd van een uitgebreider contract is vaak beperkt. Het gaat na een bepaalde periode (bijvoorbeeld 10 jaar na de aanschaf van de ketel) over in een minder uitgebreid servicecontract. Soms kun je die periode verlengen. Heb je als nieuwe klant geen nieuwe ketel, maar is hij bijvoorbeeld 5 jaar oud? Dan kun je vaak niet het meest uitgebreide contract afsluiten.

Nog een voordeel van een onderhoudscontract is de acceptatie. Voordat Romijnders de ketel in onderhoud neemt, inspecteren wij de ketel. Is de cv-ketel in het verleden niet goed onderhouden is, in slechte staat of verkeerd is aangesloten? Dan zullen wij de ketel niet accepteren voor een onderhoudscontract. Ben je eenmaal geaccepteerd dan hoef je niet bang te zijn voor discussies wie schuld heeft aan een defect aan je ketel.

 

Erkend installateur

Bezuinig niet op cv-ketelonderhoud. Sluit alleen een onderhoudscontract af bij een Erkend Installateur. Dit keurmerk wordt uitgegeven door installatiebranchevereniging Techniek Nederland (het voormalige Uneto-VNI) waar Romijnders uiteraard ook bij aangesloten is.

Dus wees verstandig en sluit een onderhoudscontract af voor je cv-ketel zodat deze regelmatig wordt onderhouden.

 

 

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af