Subsidie voor warmtepompen

70 miljoen subsidie voor warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels

Tot 2021 kun je subsidie krijgen als je een volledig elektrische of hybride warmtepomp koopt. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het soort apparaat en het vermogen. In 2017 krijg je voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) minimaal € 2.000. Met deze subsidie wordt duurzame verwarming nog aantrekkelijker!

Een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) kost rond de 4.000 euro (exclusief hr-ketel). Met de subsidie van minimaal 2.000 euro (bij een A++ label krijg je nog 300 euro extra) bespaar je dus zo’n 50% op de aanschafkosten. Voor een volledig elektrische warmtepomp begint het subsidiebedrag bij 2.000 euro, dit bedrag kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Hoe groter het vermogen van de elektrische warmtepomp, hoe hoger de subsidie. De exacte bedragen per apparaat vind je op rvo.nl.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water. Warmtepompen gebruiken warmte uit de lucht, grond of water. Met een soort koelkastmotor wordt energie met een lage temperatuur opgewaardeerd tot bruikbare warmte. Een hybride warmtepomp combineer je met een hr-ketel op gas, bij een volledig elektrische warmtepomp heb je geen hr-ketel meer nodig.

Voorwaarden subsidie voor warmtepomp

  1. Je warmtepomp staat op de lijst van warmtepompen die in aanmerking komen voor subsidie
  2. De warmtepomp is nieuw en geïnstalleerd en je hebt een betaalbewijs dat op jouw naam staat
  3. Je vraagt de subsidie binnen 6 maanden na het installeren aan (in 2016 geldt nog: binnen 3 maanden na het tekenen van de offerte)
  4. De warmtepomp is in Nederland geïnstalleerd
  5. Je mag de warmtepomp niet binnen een jaar na de datum van de subsidiebeslissing verwijderen

 

Bron: www.milieucentraal.nl

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af