Genieten én besparen met een slimme thermostaat

’s Ochtends vroeg ontbijten in een perfect voorverwarmde woning. Of via jouw smartphone de temperatuur in huis regelen, waar je ook bent. De slimme thermostaat maakt het mogelijk. Waarom slim? Omdat hij zich in het aansturen van de cv-ketel aanpast aan jouw huis en jouw ritme. Ook als je vloerverwarming hebt, kun je genieten van het gemak van een slimme thermostaat! Kies daarom bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel voor een slimme thermostaat.

 

Hoe werkt een slimme thermostaat?

Alle cv-ketels hebben een aan/uit-functie. Kamerthermostaten kunnen alleen díe functie gebruiken. De ketel gaat op 100% vermogen draaien als het te koud wordt en slaat uit als het warm genoeg is. De temperatuur in huis kan daardoor een beetje schommelen. Veel moderne cv-ketels hebben een ‘modulerende’ functie. Sluit je daar een slimme thermostaat op aan, dan is de ketel energiezuiniger. Modulerende cv-ketels ‘vragen’ aan de slimme thermostaat wat de huidige en de gewenste kamertemperatuur is. De cv-ketel rekent daarna uit hoeveel vermogen er nodig is, en wanneer precies, om de juiste temperatuur te bereiken of te behouden.

Met het oog op energieverspilling zijn sommige thermostaten zelfs al zo ingeregeld dat wanneer in een ruimte het raam open staat, de verwarming automatisch wordt uitgeschakeld en dat je per zone jouw huis kunt verwarmen. De investering verdien je doorgaans al in twee jaar terug. De slimme thermostaat wordt nog slimmer, handiger en leuker wanneer er verbindingen met andere apparaten in huis worden gelegd. Dit heet Internet of Things.

 

Waarom kiezen voor een slimme thermostaat?

  • Biedt gemak en comfort
  • Op afstand bedienbaar via de app
  • Controle over het energieverbruik
  • Inzicht in uitgaven om kostenbesparing te realiseren

 

Wil je meer weten over slimme thermostaten en of er een bij jouw cv-ketel past? Neem dan contact op met onze adviseur. We staan je graag te woord.

 

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af