Een zonnig 2020: goede opbrengst zonnepanelen. Ook iets voor jou?

Zonnepanelen zijn steeds populairder en terecht: zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en kunnen je een hoop geld besparen. Hieronder vind je een overzicht van de tien belangrijkste redenen om over te stappen op zonne-energie.

 

1. Zonne-energie is gratis

Voor het opwekken van zonne-energie hoef je geen extra uitgaven te maken. Zonne-energie kan gratis worden opgevangen met zonne-energie modules of zonnepanelen. In vergelijking met het menselijk leven is de zon praktisch onuitputtelijk. Het is een eindeloze bron van energie waar wij van kunnen nemen zonder dat het anderen schaadt.

 

2. Zonnepanelen produceren geen afval 

Zonnepanelen produceren geen schadelijk afval zoals broeikasgassen of andere giftige stoffen. Bij de productie van zonne-energie komen geen schadelijke gassen vrij. Er is verder ook geen afval in de productie van zonne-energie.

 

3. Zonnepanelen zijn betrouwbaar

De gemiddelde zonnepaneel is zeer betrouwbaar vandaag de dag. In de meeste gevallen, gaat een zonnepaneel systeem tussen de 20 en 25 jaar mee.

 

4. De terugverdientijd neemt ieder jaar af

Door de snelle technologische vooruitgang in de wereldmarkt voor zonnepanelen verdien je je investering steeds sneller terug. In 2020 kun je een gemiddeld systeem in ongeveer 6 tot 8 jaar terug verdienen. De situatie en het systeemtype in jouw huis bepalen de exacte duur maar het is duidelijk dat dit de komende jaren steeds sneller zal worden.

 

5. Zonnepanelen zijn recyclebaar voor 90%!

Zonnepanelen kunnen na een periode van twintig tot vijfentwintig jaar gerecycled worden. Een zonnecel bestaat voornamelijk uit silicium, waardoor het grootste deel van een zonnemodule gerecycled kan worden. In sommige gevallen tot zelfs negentig procent. Oude zonnepanelen moeten echter wel naar een gespecialiseerd bedrijf gebracht worden. Zij kunnen de panelen zo efficiënt mogelijk worden gerecycled. Zo houden we het hele proces milieuvriendelijk en duurzaam.

 

6. Zonne-energie opwekken is honderd procent veilig

Zonne-energie opwekking is veilig. Een door Romijnders geïnstalleerd systeem voldoet aan de Nederlandse regelgeving en veroorzaakt dus geen problemen met de elektriciteitsopwekking. Er zijn veel actieve cowboys op de Nederlandse zonnemarkt. Als een installatie wordt uitgevoerd door een onbevoegd bedrijf, is de kans dat er iets mis gaat tijdens een zonnemodule leven veel hoger. Wees dus verstandig en werk alleen met een gecertificeerde installateur.

 

7. Zonnepanelen zijn onderhoudsvrij

Aangezien zonnepanelen geen mechanische onderdelen hebben, is er bijna geen slijtage. Dit zorgt ervoor dat zonnepanelen geen regelmatig onderhoud nodig hebben om goed te functioneren. Het wordt echter aanbevolen om de zonnepanelen één keer per jaar schoon te maken met een zachte borstel. Je kunt ook een schoonmaakbedrijf laten komen om dit voor je te doen als de panelen niet gemakkelijk toegankelijk zijn.

 

8. Zonnepanelen zijn snel geplaatst

De installatie van zonnepanelen gebeurt meestal binnen een halve dag. De installatie kan simpelweg professioneel worden uitgevoerd door een officieel erkende installateur.

 

9. De waarde van je woning neemt toe

Je huis genereert elektriciteit en aangezien er een systeem is geïnstalleerd op het dak, verhoogt dit de waarde van je huis. Zonnepanelen en zelfvoorzienende huizen zijn populair in de vastgoedmarkt. Daarom zijn de prijzen van deze huizen iets hoger dan vergelijkbare huizen zonder panelen.

 

10. Geen last van stijgende energieprijzen meer

Je bent niet zo afhankelijk van de prijsontwikkelingen van de energiemarkt en de aanbiedingen van energieleveranciers. Aangezien zonnepanelen elektriciteit produceren, hoef je geen of minder elektriciteit te kopen. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van energiebedrijven en de prijsstijgingen geen significante invloed hebben op jouw maandelijkse energierekening. Natuurlijk zijn de energiebedrijven en een netbeheerder belangrijk bij het terugkopen van de door jouw geproduceerde stroom. Daarom is het registreren van zonnepanelen belangrijk zodat alles soepel verloopt.

 

Wil je ontdekken wat zonne-energie kan betekenen voor jouw huishouden? Vraag dan nu gratis een vrijblijvende offerte aan of lees hier meer informatie over zonnepanelen.

 

Bron: https://www.zonnepanelen-info.nl/

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af