Een nieuwe cv-ketel, hoe gaat dat in zijn werk?

Het aanrecht in de keuken is schoon, er is geen kruimeltje op de vloer te bekennen en zelfs de gangkast ziet er spik en span uit. Het is 07.20 uur en ik ben bijna klaar om de installatiemonteur van Romijnders met onze nieuwe cv ketel te ontvangen.

Terug naar de prehistorie

Als de bel gaat, gooi ik nog even mijn twintig paar schoenen in de slaapkamer en trek de deur open. Monteur Marcel Klaver stelt zich voor en ik laat hem met een gerust hart binnen. Snel zet ik een kop koffie voor Marcel en vraag of ik nog iets moet weten voordat hij aan de slag gaat met onze nieuwe cv ketel. “De komende uren gaan we even terug naar de prehistorie”, grapt Marcel. De verwarming in huis staat uit en het water wordt afgesloten. Wil ik tijdens zijn werkzaamheden nog naar de wc, dan moet ik nu een emmer water vullen want het doortrekken van de wc is straks niet meer mogelijk.

Wat een service!

“Zal ik een draagbare kachel voor je pakken, dan heb je tenminste nog wel een beetje warmte in huis?”, vraagt Marcel. Ik kijk hem een beetje verbaasd aan. Wat een service! Dit had ik nooit verwacht, dat ze zelfs daar aan denken. Maar zo eigenwijs als ik ben, bedank ik hem vriendelijk. Omdat de elektriciteit nog wel werkt, kan ik net zoals Marcel beginnen met mijn werk.

Na enige tijd voelt ons huis aan alsof ik niet in de prehistorie ben beland, maar in de ijstijd. Waarom ben ik toch ook altijd zo eigenwijs. Die warme kachel van Marcel was nu heerlijk geweest, maar daar durf ik natuurlijk niet meer om te vragen. Dan maar mijn sjaal om, vest aan en onder een warm dekentje.

De klus is geklaard

Gelukkig duurt het niet lang voordat Marcel met een vrolijk gezicht de woonkamer binnenkomt lopen. De klus is weer geklaard! De nieuwe cv ketel is geïnstalleerd en het water is weer aangesloten. Ik bedank Marcel hartelijk en zet snel de verwarming aan. En geloof het of niet, ons huis is binnen no time opgewarmd en de sjaal kan weer aan de kapstok. Die heb ik voorlopig alleen nog maar buiten nodig.

Ook een nieuwe cv ketel?

Heb jij ook een nieuwe cv ketel nodig? Ik kan Romijnders zeker aanraden vanwege de goede service die ze mij hebben geboden!

XXX Romy

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af