Romijnders ontvangt eerste ION keurmerk!

Hoe zorg je ervoor dat de banenafspraak om 125.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden een feestje wordt? Het Inclusief Ondernemers Netwerk (ION) in de regio Rijk van Nijmegen heeft hier iets op gevonden. Niet alleen door elk jaar een bijzonder succesvol match-event te organiseren maar ook door inclusieve ondernemers met een ION keurmerk in het zonnetje te zetten.

Op 8 februari 2018 hebben Johan Spierings, voorzitter van het ION bestuur, en Werner van der Linden van WerkBedrijf het eerste keurmerk voor inclusief ondernemen uitgereikt aan Jan-Willem Romijnders, directeur van Installatiebedrijf Romijnders in Wijchen. Enthousiast vertellen de drie over hun visie en ervaringen.

“Ik voel me blij en vereerd”, zegt 
Jan-Willem Romijnders. “Dit keurmerk te mogen ontvangen is natuurlijk heel mooi voor ons bedrijf. Maar ik ben ook blij voor het ION. En ik draag de boodschap van inclusief ondernemen graag in elk gesprek uit. Want uiteindelijk gaat het erom dat ook de werkgevers die nu nog niet enthousiast zijn, het gaan worden.”

“Romijnders is een toonbeeld van inclusief ondernemen.” Daar zijn Johan Spierings en Werner van der Linden trots op. “En daarom reiken we vandaag het eerste keurmerk aan dit bedrijf uit”, licht Van der Linden toe. Natuurlijk zijn er meer bedrijven in de regio Nijmegen die het keurmerk verdienen. “Uiteindelijk willen we met de keuze voor dit mkb bedrijf ook laten zien dat elk bedrijf op zijn eigen schaal een zinvolle bijdrage kan leveren.” Zo heeft Romijnders nu bijvoorbeeld twee mensen met behulp van WerkBedrijf aan het werk geholpen. “Maar we willen er heel graag een derde bij,” vult Romijnders aan.

Lees het gehele artikel op de website van ION Keurmerk.

 

 

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af