New love, new home? ? Focus bij een verhuizing ook op gas- en elektra-prijzen

Ga je binnenkort over tot het kopen van een nieuwe woning, dan geven wij jou de tip goed te kijken naar het gas- en elektraverbruik van deze woning. Door onder andere nieuwe wetgeving zullen de gasprijzen stijgen en elektra-prijzen dalen. Daarnaast hebben gemeentes ook toekomstplannen over de energievoorziening in bepaalde wijken. Koop je nu een woning met een net geïnstalleerde warmtepomp, dan gaat deze pomp nog zeker 15 jaar mee. Overweegt de gemeente om jouw wijk binnen afzienbare tijd aan te sluiten op een warmtenet, dan betaal je dus voor een warmtepomp die niet het einde van zijn levensduur zal halen.

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Kijk dan niet alleen of de woning aan al jouw wensen voldoet, maar laat je ook vooraf goed informeren over ‘toekomstig stoken’. Is jouw nieuwe woning toekomstbestendig?

Gaat je grondig verbouwen, overweeg dan ook te investeren in duurzame maatregelen als bijvoorbeeld triple-glas, vloerverwarming of extra isolatie. Niet zo sexy dan een nieuwe keuken of uitbouw, maar nu investeren bespaart jou in de toekomst geld en gedoe!

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af