Vragen over de Nefit Topline-ketels bouwjaar 2006 t/m 2009?

Vorig jaar februari heeft cv-ketelfabrikant Nefit alle installateurs aangeschreven de originele branders te vervangen van de TopLine-ketel die tussen 2006 en 2009 is geproduceerd.

Onderzoek door RTL Nieuws

Onlangs heeft RTL Nieuws de Topline-ketels van Nefit onder de loep genomen en volgens RTL Nieuws heeft Nefit volgens hen de waakhond NVWA structureel verkeerd geïnformeerd over de gevaren en de problemen met de ketels. Daardoor is ten onrechte geen publiekswaarschuwing gedaan. (Lees hier de gehele reactie van Nefit op RTL Nieuws).

Volgens Nefit geen verhoogd risico

Nefit ontkent tegenover RTL Nieuws dat de ketels onveilig zijn. De woordvoerder van Nefit heeft aangegeven dat ‘een toestel waarvan de brander op de juiste manier is gesloten en dat volgens de voorschriften wordt onderhouden, geen verhoogd risico voor de gebruiker en zijn omgeving’. Dit geldt volgens de Nefit zelfs als de warmtewisselaar defect is. ‘Koolmonoxidelekkage buiten het toestel door een defecte wisselaar is uitgesloten’.

Wel laat Nefit weten in een reactie aan RTL Nieuws dat in 63 gevallen smeltschade is ontstaan binnen de ketel en in 8 gevallen smeltschade zichtbaar was aan de buitenkant. Daarnaast zouden de warmtewisselaars in de ketel sneller kapot gaan dan verwacht.

Heb jij in het verleden een Nefit TopLine-ketel (2006 t/m 2009) bij Romijnders gekocht?

Heb jij in het verleden een Nefit TopLine-ketel met het bouwjaar 2006 t/m 2009 bij ons gekocht, is je brander afgelopen jaar nog niet vervangen door ons en twijfel je over de veiligheid van je cv-ketel, dan willen we je vragen om eerst te kijken op de website van Nefit bij veelgestelde vragen speciaal over de berichtgeving van RTL Nieuws.

Ondanks dat wij een speciaal team hebben opgezet voor vragen over dit onderzoek, kan het zijn dat de gemiddelde wachttijd langer is dan dat je normaal van ons gewend bent. Dit komt omdat ook wij gisteravond pas van dit onderzoek op de hoogte zijn gesteld.

Mocht je na het lezen van de veelgestelde vragen nog vragen of zorgen hebben dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Alvast bedankt voor je medewerking.

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af