Hou je huis koel

Bij Romijnders zorgen wij ervoor dat je er warmpjes bij zit tijdens koude dagen. Maar wij vinden het ook belangrijk dat je jouw huis lekker koel houdt tijdens warme dagen. Ga dan wel voor een slimme én energiezuinige oplossing. Houd overdag de warmte zoveel mogelijk buiten: doe de zonwering omlaag en sluit de ramen, buitendeuren en gordijnen. Later op de avond en vroeg in de ochtend is het buiten juist koeler: dan gooi je de ramen open.

 

Behalve zonwering en de boel open gooien, helpt het ook om je huis goed te isoleren. Met goede isolatie in het dak en de buitenmuren hou je warmte ’s zomers beter buiten. In de winter blijft de warmte juist binnen en profiteer je van een lagere energierekening.

 

6 Tips om je huis koel te houden

1. Doe overdag de zonneschermen omlaag en sluit de gordijnen: zo houd je de warmte buiten.

2. Houd ramen en deuren overdag dicht. Dat voelt misschien raar, maar door open ramen en deuren stroomt de warmte juist naar binnen. Maar blijf wel ventileren voor gezonde lucht in huis.

3. Zet ’s avonds laat, ’s nachts of vroeg in de ochtend alle ramen (en eventueel deuren) tegen elkaar open, zodat het lekker doorwaait.

4. Goede isolatie van je dak, buitenmuren en isolatieglas houdt in de zomer de warmte beter buiten.

5. Van een plat dak kun je een groen dak maken. De plantjes zorgen voor verkoeling en je kan het goed combineren met zonnepanelen en dakisolatie. Planten tegen de gevel houden je huis ook koeler.

6. Krijg je het niet koel zonder apparaten? Gebruik dan een ventilator of airconditioning.

 

Sluit nu binnen 5 minuten een onderhoudscontract af