NEN keuringen

NEN 1006

Een glas kraanwater drinken, je tanden poetsen, douchen, etc., én dat allemaal zonder er ziek van te worden. In Nederland is dat vanzelfsprekend. Hoe kan dat? Doordat er goede afspraken over gemaakt worden. Deze   afspraken leggen we vast in normen, zoals NEN 1006. Dé norm voor ontwerpers, installateurs en inspecteurs van leidingwaterinstallaties

 

NEN 1010

NEN 1010 is van toepassing op elektrische installaties in de woning- en utiliteitsbouw en de industrie. Dit kunnen nieuwe installaties zijn, maar ook wijzigingen en uitbreidingen van installaties, inclusief delen van de bestaande installatie die door wijzigingen en uitbreidingen worden beïnvloed.

 

NEN 2767

NEN 2767 is dé norm voor conditiemeting. NEN 2767 is het instrument voor het objectief en uniform meten van de fysieke kwaliteit van bouw- en installatiedelen van gebouwen en/of infrastructuur. NEN 2767 is een breed omarmde norm binnen de vastgoed- en infrasector. Het is een begrip. De norm is gemaakt door de markt voor de markt.

 

NEN 3140

In tegenstelling tot nieuwe elektrische installaties (NEN 1010) door aanwijzing via het bouwbesluit, is er geen wettelijke verplichting om de veiligheid van elektrische installaties te garanderen. Wel moet de werkgever vanuit de Arbowet zorgen voor een veilige werkomgeving voor zijn personeel. Periodieke keuring aan de hand van de NEN 3140 kan een goed hulpmiddel zijn om dit te waarborgen.

 

Meer weten over NEN-keuringen?