Onderhoud en beheer van luchtbehandelingsinstallaties

Een optimale luchtkwaliteit binnen uw bedrijf draagt bij aan de productiviteit van medewerkers. Mede daarom luidt het advies om de luchtbehandelingsinstallatie regelmatig te onderhouden. Service- en onderhoudsbedrijf Romijnders biedt onderhoud op maat en adviseert u over het verbeteren van de kwaliteit van de luchthuishouding en het energie-efficiënt omgaan met de installatie. Bijvoorbeeld door u te begeleiden in de keuze van filters.

Naast klein onderhoud aan luchtbehandelingsinstallaties, het vervangen van filters en V-snaren en het reinigen van de luchtbehandelingskast, maken ook de volgende diensten deel uit van ons onderhoudspakket:

  • Lagermetingen
  • Trillingsmetingen
  • Chemisch technisch reinigen van de luchtbehandelingskast en het kanalenwerk
  • Reconditioneren van de luchtbehandelingskast

Na ieder onderhoud krijgt u van ons een rapportage met bevindingen. Denk daarbij aan het aantal storingen per installatie, per tijdvak, een analyse van de storingen, de status van het onderhoud en aanbevelingen. Dit resulteert in een meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) of een meerjarenonderhoudsplanning (MJOP), conform de NEN2767.

 

Luchtkwaliteit meten

Het plegen van onderhoud aan een luchtbehandelingsinstallatie is niet wettelijk verplicht. Echter, door onder meer de temperatuur, het vocht- en CO2-gehalte binnen uw bedrijf te meten, bepaalt Romijnders de luchtkwaliteit. Dit is van belang voor het opstellen van verbeterplannen. Bovendien komt de kwaliteit van lucht aan de orde tijdens een arbo-onderzoek. Het meten van de luchtkwaliteit zorgt ervoor dat u hierop bent voorbereid.

 

Luchtbehandelingsinstallatie en -vervanging

Romijnders biedt naast 24/7 onderhoudsservice en spoedreparaties ook compleet nieuwe luchtbehandelingsinstallaties. In samenspraak met u stemmen we af welk merk en type luchtbehandelingssysteem het beste past binnen uw pand. Is uw luchtbehandelingsinstallatie aan vervanging toe? We vervangen ook complete installaties en deelcomponenten van installaties. Daarbij hebben we oog voor duurzame oplossingen.

Wilt u meer weten over luchtbehandelingsinstallaties?