Zonnepanelen | Romijnders

Onderhoud en beheer van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Regen of sneeuw spoelen vuil namelijk grotendeels automatisch van uw zonnepanelen af. Het is wel belangrijk om uw zonnepanelen regelmatig te controleren op eventueel vuil dat is achtergebleven, zoals bladeren en stof. Als dit vuil blijft zitten, kan dat een negatief effect hebben op het rendement van uw zonnepanelen. Onze partners voeren deze controles voor u uit en zorgt voor een optimaal onderhoud van uw zonnepanelen.

Zonnepanelen kunnen door vuil wel 2% tot 3% aan rendement verliezen. Wij zorgen ervoor dat uw zonnepanelen schoon zijn, zodat ze een hoge opbrengst garanderen. Van het onderhoud dat we plegen, ontvangt u een meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) of een meerjarenonderhoudsplanning (MJOP), conform de NEN2767. Hierin staat onder meer vermeld wanneer er onderhoud is gepleegd, wat er gedaan is, of er problemen zijn gesignaleerd en wat hier eventueel aan kan worden gedaan.

 

Inspectie zonnepanelen

Het is belangrijk om uw zonnepanelen af en toe te laten inspecteren op eventuele beschadigingen of defecten. Dit zorgt niet alleen voor een maximaal rendement van de zonnepanelen, maar ook voor een extralange levensduur. Onze partners inspecteren zonnepanelen en zorgt daarnaast voor monitoring. Dat wil zeggen dat u geen omkijken heeft naar het onderhoud van uw zonnepanelen. Wanneer onderhoud nodig is, melden wij dit.

 

Zonnepanelen installeren

Wilt u zonnepanelen op uw pand laten installeren? Of defecte zonnepanelen laten vervangen. Laat u adviseren u over het installeren of vervangen van zonnepanelen. Niet alleen op basis van duurzaamheid, maar ook aan de hand van uw wensen en eisen. Neem vrijblijvend contact op.

Wilt u meer weten over zonnepanelen?

Neem dan contact met ons op!