Onderhoud en beheer noodstroomvoorziening

Met noodstroomvoorzieningen, zoals een noodstroomaggregaat NSA of een UPS-installatie, houdt u uw belangrijkste bedrijfsprocessen continu in bedrijf. Hiermee garandeert u bedrijfszekerheid. Om de voorzieningen in optimale conditie te houden, is regelmatig onderhoud nodig. Service- en installatiebedrijf Romijnders regelt dit en kan de apparaten ook periodiek functioneel voor u testen.

Hierdoor weet u precies hoeveel storingen er zijn per noodstroomvoorziening, per tijdvak. U krijgt inzicht in de staat van onderhoud en ontvangt aanbevelingen van ons. Bijvoorbeeld om de noodstroomvoorziening nog duurzamer in te zetten. Dit alles vatten we samen in een meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) of een meerjarenonderhoudsplanning (MJOP), conform de NEN2767. Daarin rapporteren we ook de testuitslagen.

 

Inspecties en testen noodstroomvoorziening

Om ervan verzekerd te zijn dat de noodstroomvoorziening uw installaties overneemt wanneer dat nodig is, zijn verschillende inspecties en testen nodig:

  • Inspecties om de staat en bedrijfszekerheid van de noodstroomvoorziening te bepalen;
  • Periodieke installatietesten, omdat de apparatuur voor een groot deel van de tijd standby staat;
  • Een periodieke live-test, zodat mogelijke problemen voortijdig kunnen worden ge├»nventariseerd.

 

Noodstroomaggregaten installeren of vervangen

Romijnders adviseert u over het installeren van noodstroomvoorzieningen, zoals aggregaten, en houdt daarbij rekening met uw wensen en eisen. Ook kunnen we samen met u een risico-inventarisatie maken. Daarin staat beschreven welke processen en installaties in uw pand moeten worden geborgd door middel van een noodstroomvoorziening. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over het onderhouden, installeren en vervangen van noodstroomvoorzieningen.

Wilt u meer weten over noodstroomvoorziening?

Neem dan contact met ons op!