Warmteterugwininstallaties | Romijnders

Onderhoud en beheer van warmteterugwininstallaties

Warmteterugwinning is een methode die hergebruik van warmte mogelijk maakt. De warmte uit bijvoorbeeld afvoerlucht en -water wordt gebruikt als voorverwarming van ventilatielucht of voor de productie van warm water. Daarbij wordt alleen de warmte hergebruikt. De afvoerlucht en het afvoerwater zelf worden naar buiten afgevoerd. Door het gebruik van een warmteterugwininstallatie gaat er minder warmte verloren in uw pand. Hierdoor bespaart u energiekosten.

Service- en onderhoudsbedrijf Romijnders onderhoudt warmteterugwininstallaties, zodat deze zorgen voor een prettig binnenklimaat en een gunstige energiebalans. Van het onderhoud aan uw warmteterugwininstallatie maken we een rapportage met informatie over het aantal storingen per toestel, per tijdvak, de status van het onderhoud, aanbevelingen en meer. De rapportage, oftewel meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) of meerjarenonderhoudsplanning (MJOP), stellen we op conform de NEN2767.

 

Metingen en inspecties

Metingen en inspecties van warmteterugwininstallaties stellen ons in staat om het binnenklimaat en de energiebalans van uw bedrijf te bepalen. We meten de temperatuur, het vocht- en CO2-gehalte. Zaken die ook regelmatig aan het licht komen tijdens arbo-onderzoek. Aan de hand van de meetresultaten stellen we verbetervoorstellen voor u op. Overigens is het onderhouden van warmteterugwininstallaties geen wettelijke verplichting.

 

Duurzame warmteterugwininstallaties

Advies over het installeren van een warmteterugwininstallatie? Romijnders bekijkt samen met u welke installatie voor uw pand de beste keus is. Soms kan de installatie een toevoeging zijn aan bestaande installaties op het gebied van luchtbehandeling en warmte- en koudeopwekking. Eventueel vervangen we uw warmteterugwininstallatie. Neem contact op voor meer informatie.

Wilt u meer weten over Warmteterugwininstallaties

Neem dan contact met ons op!