Brandbeveiligingsinstallaties

Onderhoud en beheer van brandbeveiligingsinstallaties

Een ontruimings-, sprinkler- of brandbeveiligingsinstallatie waarborgt de veiligheid van de aanwezigen in uw pand. De installaties hebben als doel om calamiteiten zo snel mogelijk te detecteren en bestrijden om vervolgschade te beperken. Verzekeraars of het bevoegd gezag kunnen brandbeveiligings-, sprinkler- en ontruimingsinstallaties eisen. Gecertificeerde installateurs van service- en onderhoudsbedrijf Romijnders onderhouden en beheren uw brandbeveiligingsinstallaties. Daarmee voldoen de installaties aan wet- en regelgeving.

U ontvangt na ieder onderhoud aan uw brandbeveiligingsinstallatie een meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) of een meerjarenonderhoudsplanning (MJOP), conform de NEN2767. In deze rapportage met bevindingen vindt u informatie over de onderhoudsstaat van de beveiligingsinstallaties, zoals het aantal storingen per installatie en aanbevelingen voor verbeteringen.

Testen volgens NEN2535, NEN2654 en NEN2575

Brandbeveiliging-, ontruimings- en sprinklerinstallaties moeten periodiek worden getest en gecertificeerd volgens de NEN2535, NEN 2654 en NEN 2575. Zowel door de gebruiker als door een gecertificeerde onderhoudspartij, zoals Romijnders. Ook de gebruikerstesten verzorgen wij als gecertificeerd onderhoudspartij eventueel voor u.

Brandbeveiliging installeren of vervangen

Romijnders adviseert u over het installeren of vervangen van brandbeveiligingsinstallaties. Daarbij houden we rekening met de opgelegde verplichting van de verzekeraar of het bevoegd gezag en met uw wensen en eisen. Een risico-inventarisatie verschaft duidelijkheid over de typen brandbeveiligings-, ontruimings- en/of sprinklerinstallaties die moeten worden aangebracht. Ook kan het voorkomen dat een complete installatie of slechts deelcomponenten ervan moeten worden vervangen. Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.

Wilt u meer over ons weten?

Bereikbaar tijdens kantooruren